insteekelement met flens

BE Techniek _ flensinsteekelement schakelkast

Een Insteekelement is de meest effectieve manier om vloeibare media direct te verwarmen, zoals in warmwatertanks en boilers. Alle parameters zoals insteeklengte, vermogen, te verwarmen medium etc. kunnen worden opgegeven.

Ten behoeve van stoomgeneratoren en grotere industriële installaties worden flensinsteekverwarmingselementen gemaakt tot enkele honderden kW. De bevestiging van de verwarmingselementen in de flens gebeurt door lassen, solderen of schroeven. B+E Techniek levert de klassieke DIN- en ANSI-flenzen, maar ook op maat gemaakte flenzen uit staal of RVS. De elektrische aansluitbehuizing is minimaal IP54. Doorslaggevend bij het ontwerpen van het element zijn het te verwarmen medium en de klantspecificaties.

Flensinsteekelement

Een verwarmingselement in flens wordt meestal vervaardigd volgens de wensen van de klant. Oftewel uitvoering en levering volgt naar aanleiding van de gegevens waaraan volgens de klant moet worden voldaan. Dit kan zijn materiaal, afmetingen, volume, doorstroming, vermogen … etc.

Onderstaand enkele voorbeelden van kleine en grotere verwarmingselementen

 

 

 

BE Techniek _ insteekelement flens schakelkast rond
BE Techniek _ insteekelement flens koper
BE Techniek flensinsteekelement geïsoleerd
BE Techniek _ insteeklement spiraal flens
BE Techniek _ flensinsteekelement klantspecifiek
BE Techniek _flensinsteekelement diam 12mm