plaatverwarmingselement

BE Techniek _ plaatelement met M5-aansluiting

Het plaatelement

Het element is opgebouwd uit een mica vormer omwikkeld met weerstandsdraad, welke tussen twee mica isolatieplaten is geplaatst. Dit geheel eventueel voorzien  van een metalen ommanteling van blik, aluminium of RVS. Het element wordt standaard geleverd met aansluitdraad, maar kan ook voorzien worden van een draadaansluiting.

Het plaatverwarmingselement is in  diverse vormen en maten leverbaar. Als een vlakke plaat of reeds in een radius gebogen, aangepast aan de klantspecifieke toepassing. Gaten en uitsnijdingen t.b.v. bestaande componenten vormen geen probleem.

Optie:

  • thermokoppel voor temperatuurregeling
  • warmte gradiëntverdeling
  • meerdere stroomcircuits

 

Het element dient door middel van bevestigingsgaten en/of drukplaten tegen het te verwarmen object aangedrukt te worden.

Technische specificaties:  max. temperatuur  +300 °C ; max. watt-belasting 4,0 W/cm²

BE Techniek  _ plaatelement met draadaansluiting
BE Techniek _ plaatelement met draadeind
BE Techniek _ draadaansluiting links - rechts
BE Techniek _ mica zonder ommanteling
BE Techniek _ plaatelementjes

Een verwarmingselement plaat ommanteld kan toepast worden in industriële processen, zoals het verwarmen van tanks of leidingen. Daarnaast worden ze vaak toegepast in elektrische kookplaten en warmhoudplaten.

Voordelen van een plaatverwarmingselement:

Snelle en gelijkmatige warmteverdeling: De elementen zorgen voor een efficiënte en gelijkmatige verspreiding van warmte over het oppervlak.

Energiezuinig: Door de snelle opwarming en gelijkmatige warmteverdeling besparen deze elementen energie in vergelijking met sommige andere traditionele verwarmingssystemen.

Ruimtebesparend: De elementen worden meestal geïnstalleerd als een dunne plaat en nemen daarom weinig ruimte in beslag, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor ruimtes met beperkte ruimte.

Eenvoudige installatie: De elementen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, waardoor ze een kosteneffectieve en efficiënte verwarmingsoplossing zijn.