doorstromer type R

BE Techniek _ doorstromer compact type R

De compacte industriële ronde doorstromer type R

De industriële ronde doorstromer is voor het verwarmen van water, waterige vloeistoffen of vloeistoffen met een lage viscositeit tot 100°C. Het toepassen van andere media (olie etc.) is met een aangepast ontwerp ook mogelijk. Standaard is het bereik van de temperatuurregelaar 25-70°C met een begrenzer welke vast schakelt bij 98°C.

De doorstromer is uitgevoerd met staafelementen welke direct in de doorstromer zijn gesoldeerd. De body Ø70mm heeft een inlaat G 1¼” en een uitlaat G 1½”. De body-lengte van een 6kW doorstromer is 270mm en van 9kW 370mm. De kunststof schakelkast, met de 3ph temperatuurregelaar en/of begrenzer, kan na installatie in de gewenste positie gedraaid kan worden.

TIP; Door de bedrading van de 6kW doorstromer te wijzigen is deze ook leverbaar in kleine vermogens als 1kW, 2kW en 3kW

De doorstromer is een voorraadartikel.

Andere uitvoeringen (qua vloeistof, aansluitingen etc.) op aanvraag.

11879A 5E1163 301017
doorstromer schema 3ph
Be ronde industiële doorstromer 02

Toepassingen industriële ronde doorstromer

 Een industriële ronde doorstroomverwarmer, ook wel bekend als een industriële boiler of een doorstroomverwarmer, wordt op grote schaal gebruikt voor het verwarmen van water in industriële toepassingen. Enkele van de belangrijkste toepassingen zijn:

  1. Verwarming van water voor productieprocessen: Industriële ronde doorstromers worden gebruikt in verschillende productieprocessen waar warm water nodig is, zoals voedselverwerking, chemische productie, farmaceutische productie, enzovoort.
  2. Sanitaire voorzieningen: In grote commerciële en industriële gebouwen, zoals kantoren, hotels, ziekenhuizen en sportcomplexen, worden industriële doorstromers gebruikt om warm water te leveren voor sanitair gebruik, zoals douches, wastafels en keukens.
  3. Reinigingstoepassingen: Industriële doorstromers worden vaak gebruikt in reinigingsprocessen waar warm water nodig is, zoals het reinigen van apparatuur, tanks, leidingen, enzovoort. Het warme water helpt bij het verwijderen van vuil, vet en andere verontreinigingen.
  4. Verwarmingssystemen: Industriële doorstromers kunnen worden gebruikt als onderdeel van verwarmingssystemen voor gebouwen, fabrieken en andere faciliteiten. Ze leveren warm water aan radiatoren, vloerverwarmingssystemen of luchtverwarmingssystemen om de ruimtes te verwarmen.
  5. Procesverwarming: In sommige industriële processen is warm water nodig als warmtebron om chemische reacties te versnellen, materialen te smelten of andere thermische processen uit te voeren. Industriële doorstromers kunnen worden gebruikt om deze warmte te leveren voor verschillende procesverwarmingstoepassingen.

Kortom, industriële ronde doorstromers zijn veelzijdige apparaten die worden gebruikt voor het verwarmen van water in uiteenlopende industriële toepassingen waar kleine of hele grote hoeveelheden warm water nodig zijn.

Toepassingen industriële ronde doorstromer als bijverwarming

Een industriële doorstromer of industriële doorstroomverwarmer kan ook worden gebruikt als bijverwarming, hoewel de toepassing ervan mogelijk anders is dan bij residentiële toepassingen. In industriële omgevingen kan een doorstromer als bijverwarming dienen om specifieke processen te ondersteunen die extra warmte vereisen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe een industriële doorstromer als bijverwarming kan worden gebruikt:

1. Procesverwarming: In industriële omgevingen kunnen bepaalde processen extra warmte vereisen. Een doorstromer kan worden geïnstalleerd om warm water te leveren voor deze processen, zoals reiniging, sterilisatie, of chemische reacties.
2. Tankverwarming: Industriële tanks die vloeistoffen bevatten, zoals opslagtanks voor chemicaliën of industriële opslagtanks, kunnen een doorstromer gebruiken als bijverwarming om de temperatuur van de vloeistof binnenin te regelen.
3. Ondersteuning van bestaande systemen: In grote industriële faciliteiten waarbij de hoofdverwarmingssystemen mogelijk niet in staat zijn om alle gebieden gelijkmatig te verwarmen, kan een doorstromer worden gebruikt als aanvullende verwarming in specifieke zones waar extra warmte nodig is.
4. Proceswaterverwarming: Voor industriële processen die water van een specifieke temperatuur vereisen, kan een doorstromer worden gebruikt om het proceswater te verwarmen tot de juiste temperatuur voordat het wordt gebruikt.

Bij het gebruik van een industriële doorstromer als bijverwarming is het cruciaal om rekening te houden met de specifieke behoeften van het industriële proces, de veiligheidseisen en de capaciteit van de doorstromer om te voldoen aan de warmtevraag. Daarnaast is regelmatig onderhoud en monitoring van het systeem van essentieel belang om optimale prestaties te garanderen en storingen te voorkomen.