infrarood gasbranders

Infrarood branders zijn voor het verwarmen/drogen bij:

  • chemische behandeling (bijv. afharden van lak)
  • grillen (kebab), bakken van brood, drogen …
BE Techniek _ brander keramiek
BE Techniek _ brander ruimteverwarmer
BE Techniek _ infrarood brander supersaver
BE Techniek _ infrarood metaalgaas brander

Ook is het mogelijk uw brander door ons te laten repareren of reviseren.
Neem gerust contact met ons op.

Infrarood gasbranders

De Infrarood branders kunnen in een breed gebied van het drogen, verwarmen, grillen en bakken van brood, tot de chemische afwerking van producten, worden ingezet. Of eenvoudig een plaatselijk behaaglijke warmte bieden aan arbeiders in een grote hal.

 

Keramische infrarood branders werken op alle gassoorten en gasdrukken en zijn verkrijgbaar met vermogens van 3 tot 19kW. De branders zijn opgebouwd uit keramische tegels in een staal geëmailleerde behuizing. Eenvoudig te installeren, alsook in gebruik. De afgegeven straling valt in het gebied van 2-4 micron (“medium wave”) en heeft een temperatuur van 600 – 900°C. De opwarmtijd is enkele minuten.

Naast de standaard uitvoering is er de “supersaver”. Hierbij zorgt een gaas voor de keramiek bij een zelfde keramiektemperatuur en een zelfde warmteopbrengst, voor een 25% lager gasverbruik.

 

Metaalgaas brander maakt de levering van elke vorm en afmeting brander mogelijk. Zelfs kokervormig met in- of uitwendige brander is mogelijk. Door zijn constructie is deze brander ook beter bestand tegen thermische en mechanische schokken. Daarnaast is het een groot voordeel dat deze brander sneller opwarmt en afkoelt door een lagere warmtecapaciteit. Per 10 cm² is een vermogen van 1-20kW mogelijk. De opwarmtijd is slechts enkele seconden.

Het hoge regelbereik stelt ons in staat om de stralingstemperatuur van de brander te bepalen. Hierdoor wordt de golflengte van het uitgestraalde infrarood  beïnvloed. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de prestaties van de brander zo goed mogelijk worden afgestemd op het te verwarmen product.

M.b.v. een voormix-unit is het mogelijk om de emissie van CO, en NOx onder controle te houden.

 

 

BE Techniek _ infrarood branders in bakmachine

Verlaging van de brandstofrekening

Bij het overschakelen van elektrische verwarming naar gas (als aardgas, butagas, propaangas), kunt u indrukwekkende kostenbesparingen verwachten – 600-800%. Verdere efficiëntie kan worden bereikt door een automatisch ontstekingssysteem op te nemen, voor de grotere procestoepassingen. Dit elimineert de inefficiënte ontsteken van individuele branders en maakt het mogelijk om ovens uit te schakelen voor maaltijdpauzes of lijnveranderingen. De “supersaver”-serie kan ook aanzienlijke toenames in productdoorvoer laten zien, wat bespaart op bedrijfskosten.

Gas versus elektrische elementen; gasgestookte infrarood stralingsbranders zijn unidirectioneel, vergeleken met elektrische elementen waarbij slechts 50% van de warmte in de beoogde richting wordt uitgestraald. Ontworpen om hun warmte-emissies op het werkgebied te richten, of het nu een panbodem of een grill is, zorgen gasgestookte infrarood stralers ervoor dat er weinig warmte verloren gaat of verspild wordt – wat zorgt voor een uitstekende efficiëntie.

Energiebeheer; Of u nu op zoek bent naar het verlagen van energiekosten of een stap verder wilt gaan met het implementeren van ISO 50001, overstappen op infrarood voor verwarming of verwerking kan een effectieve stap zijn om energie, geld en de planeet te sparen.

Hoe verwarming met infrarood werkt

Objecten die we kunnen zien hebben kleur omdat ze sommige golflengtes van licht beter absorberen en reflecteren dan andere. Rode objecten reflecteren rood licht met een lange golflengte en absorberen blauw licht met een kortere golflengte. Infrarood is precies hetzelfde en verschillende materialen absorberen en reflecteren verschillende golflengtes van infrarood. Als we precies de juiste golflengte van infrarood op een object uitstralen, zal het de energie efficiënter absorberen.

Als we bijvoorbeeld water uit een cellulosemateriaal willen drogen, moeten we de golflengte van infrarood uitstralen die water het beste absorbeert. Deze ‘absorptiepiek’ voor water ligt tussen 2,6 en 3,0 μm (micron). Door de brander te laten werken tussen 680 en 820 °C (ongeveer 1250-1500 °F) zal deze golflengte ontstaan ​​en zal het meest efficiënte droogsysteem ontstaan.