doorstromer type VK

Industriële doorstromer vierkant

De compacte industriële doorstromer vierkant type VK

De industriële doorstroomverwarmer vierkant kan worden gebruikt voor water, waterige vloeistoffen of vloeistoffen met een lage viscositeit tot 100°C. Het toepassen van andere media (olie etc.) is door een aangepast ontwerp ook mogelijk. Standaard is het bereik van de temperatuurregelaar 30-85°C met een begrenzer welke vast schakelt bij 110°C.

De doorstromer vierkant type VK is gemaakt met vierkantbuis als behuizing en uitgevoerd met een G1½” insteekelement. De verwarmingselementen van het insteekelement zijn in een roestvrijstalen schroefkop gesoldeerd. De body, vierkant 60mm, is uitgevoerd met een in- en uitlaat G 1″. De kunststof aansluitkast is voorzien van een 3ph temperatuurregelaar met begrenzer. Na installatie is de aansluitkast door de klant in de gewenste positie te draaien. Het insteekelement is standaard een 400V 3-fase ster uitvoering in 3, 6 ,9 of 12kW.

Optioneel kan de doorstromer voorzien worden van:

  • a).   3ph regelthermostaat 25-70°C met een begrenzer 98°C
  •  b).  3ph regelthermostaat 35-95°C met een begrenzer 120°C
  •  c).  3ph begrenzer 110°C

 

Andere uitvoeringen op aanvraag

BE Techniek _ aansluitschema doorstromer type VK
Doorstromer vk 12kw

Toepassingen industriële doorstroomverwarmer vierkant type VK

Een industriële ronde doorstroomverwarmer vierkant, ook wel bekend als een industriële boiler of een doorstroomverwarmer, wordt op grote schaal gebruikt voor het verwarmen van water in industriële toepassingen. Enkele van de belangrijkste toepassingen zijn:

  1. Verwarming van water voor productieprocessen: Industriële ronde doorstromers worden gebruikt in verschillende productieprocessen waar warm water nodig is, zoals voedselverwerking, chemische productie, farmaceutische productie, enzovoort.
  2. Sanitaire voorzieningen: In grote commerciële en industriële gebouwen, zoals kantoren, hotels, ziekenhuizen en sportcomplexen, worden industriële doorstromers gebruikt om warm water te leveren voor sanitair gebruik, zoals douches, wastafels en keukens.
  3. Reinigingstoepassingen: Industriële doorstromers worden vaak gebruikt in reinigingsprocessen waar warm water nodig is, zoals het reinigen van apparatuur, tanks, leidingen, enzovoort. Het warme water helpt bij het verwijderen van vuil, vet en andere verontreinigingen.
  4. Verwarmingssystemen: Industriële doorstromers kunnen worden gebruikt als onderdeel van verwarmingssystemen voor gebouwen, fabrieken en andere faciliteiten. Ze leveren warm water aan radiatoren, vloerverwarmingssystemen of luchtverwarmingssystemen om de ruimtes te verwarmen.
  5. Procesverwarming: In sommige industriële processen is warm water nodig als warmtebron om chemische reacties te versnellen, materialen te smelten of andere thermische processen uit te voeren. Industriële doorstromers kunnen worden gebruikt om deze warmte te leveren voor verschillende procesverwarmingstoepassingen.

Kortom, industriële doorstromers zijn veelzijdige apparaten die worden gebruikt voor het verwarmen van water in uiteenlopende industriële toepassingen waar kleine of hele grote hoeveelheden warm water nodig zijn.

Toepassingen industriële doorstromer vierkant als bijverwarming

Een industriële doorstromer vierkant kan ook worden gebruikt als bijverwarming dienen om specifieke processen te ondersteunen die extra warmte vereisen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe een industriële doorstroomverwarmer vierkant als bijverwarming kan worden gebruikt:

1.  Procesverwarming: In industriële omgevingen kunnen bepaalde processen extra warmte vereisen. Een doorstromer kan worden geïnstalleerd om warm water te leveren voor deze processen, zoals reiniging, sterilisatie, of chemische reacties.
2.  Tankverwarming: Industriële tanks die vloeistoffen bevatten, zoals opslagtanks voor chemicaliën of industriële opslagtanks, kunnen een doorstromer gebruiken als bijverwarming om de temperatuur van de vloeistof binnenin te regelen.
3.  Ondersteuning van bestaande systemen: In grote industriële faciliteiten waarbij de hoofdverwarmingssystemen mogelijk niet in staat zijn om alle gebieden gelijkmatig te verwarmen, kan een doorstromer worden gebruikt als aanvullende verwarming in specifieke zones waar extra warmte nodig is.
4.  Proceswaterverwarming: Voor industriële processen die water van een specifieke temperatuur vereisen, kan een doorstromer worden gebruikt om het proceswater te verwarmen tot de juiste temperatuur voordat het wordt gebruikt.

Bij het gebruik van een industriële doorstromer als bijverwarming is het cruciaal om rekening te houden met de specifieke behoeften van het industriële proces, de veiligheidseisen en de capaciteit van de doorstromer om te voldoen aan de warmtevraag. Daarnaast is regelmatig onderhoud en monitoring van het systeem van essentieel belang om optimale prestaties te garanderen en storingen te voorkomen.