insteekelementen

Insteekelementen zijn de meest effectieve manier om vloeibare media direct te verwarmen, zoals in warmwatertanks en boilers. Alle parameters zoals insteeklengte, vermogen, te verwarmen medium etc. kunnen worden opgegeven. Enkele standaardtypes heeft B+E Techniek bv  op voorraad, waardoor een korte levertijd mogelijk is.

De insteekelementen met schroefnippel (standaard G½” tot G2½” messing of RVS, optioneel NPT-draad) zijn op verzoek leverbaar met een contramoer. De uitvoering kan met of zonder voelerbuis, aansluitkast en/of regelthermostaat/begrenzer geleverd worden.

De geïsoleerde insteekelementen zitten voornamelijk in geëmailleerde ketels. De isolatie voorkomt elektrochemische spanningscorrosie, wat kan leiden tot het versneld kapot gaan van de verwarmingselementen.

Ten behoeve van stoomgeneratoren en grotere industriële installaties worden flensinsteekverwarmingselementen gemaakt tot enkele honderden kW. De bevestiging van de verwarmingselementen in de flens gebeurt door lassen, solderen of schroeven. B+E Techniek levert de klassieke DIN- en ANSI-flenzen, maar ook op maat gemaakte flenzen uit staal of RVS. De elektrische aansluitbehuizing is minimaal IP54. Doorslaggevend bij het ontwerp van het flensverwarmingselement zijn het te verwarmen medium en de klantspecificaties.