infrarood gasbranders

Infrarood branders zijn voor het verwarmen/drogen bij:

  • chemische behandeling (bijv. afharden van lak)
  • grillen (kebab), bakken van brood, drogen …
BE Techniek _ brander keramiek
BE Techniek _ brander ruimteverwarmer
BE Techniek _ infrarood brander supersaver
BE Techniek _ infrarood metaalgaas brander

Infrarood-gasbranders

De infrarood branders kunnen in een breed gebied van het drogen, verwarmen, grillen en bakken van brood, tot de chemische afwerking van producten worden ingezet. Of eenvoudig een plaatselijk behaaglijke warmte bieden aan arbeiders in een grote hal.

Keramische branders werken op alle gassoorten en gasdrukken met vermogens van 3 tot 19kW. Ze zijn opgebouwd uit keramische tegels in een staal geëmailleerde behuizing, eenvoudig te installeren, alsook in gebruik. De afgegeven straling valt in het gebied van 2-4 micron (“medium wave”) en heeft een temperatuur van 600 – 900°C. De opwarmtijd is enkele minuten.

Naast de standaard uitvoering is er de “supersaver”, waarbij een gaas voor de keramiek bij een zelfde keramiektemperatuur en een zelfde warmteopbrengst, een 25% lager gasverbruik oplevert.

Metaalgaas brander maakt de levering van elke vorm en afmeting brander mogelijk. Zelfs kokervormig met in- of uitwendige brander is mogelijk. Door zijn constructie is deze brander ook beter bestand tegen thermische en mechanische schokken. Daarnaast is het een voordeel dat deze brander sneller opwarmt en afkoelt door een lagere warmtecapaciteit. Per 10 cm² is een vermogen van 1-20kW mogelijk. De opwarmtijd is enkele seconden.

Het hoge regelbereik stelt ons in staat om de stralingstemperatuur van de brander te bepalen, waardoor de golflengte van het uitgestraalde infrarood wordt beïnvloed en we ervoor kunnen zorgen dat de prestaties van de brander zo goed mogelijk worden afgestemd op het te verwarmen product.

M.b.v. een voormix-unit is het mogelijk om de emmissie van CO, en NOx onder controle te houden.

 

 

 

 

 

BE Techniek _ infrarood branders in bakmachine